fredag 2 februari 2018

Snökaos längs med norrlandskusten


Jo tack, det kan jag hålla med om. När varningarna först kom under onsdagskvällen tänkte vi att det måste blivit fel. Det regnade ju. I det vädret skulle det väl inte vara några problem för barn och ungdomar att ta sej till skolorna. Men oj så fel vi hade. När vi vaknade på torsdagsmorgonen hade det väl kommit ca 20 cm. Det fortsatte att vräka ner under hela dagen så när vi kom hem från jobbet efter mycket om och men, bilar stående lite här och där längs med de oplogade vägarna, var det smått kaos. Vi är 3 hushåll som delar gemensam vändplan. Oskottad! Ungdomarna hade bestämt att nu om någon gång så måste det ju köras skoter. Sagt och gjort. Ut och skotta fram sej till garaget. Ut med skotrarna. Men när kompisen M skulle åka för att fylla på bensindunken blev det stopp. Han körde fast på vändplan. Junior hjälpte till att dra loss honom, men icke. Han körde fast själv. Så det blev till att dra loss honom med R:s bil för att sedan dra loss nästa osv. När M väl kom iväg så fortsatte vi att skotta planen och det dröjde länge och väl utan att vi hörde ifrån honom. 
Nämen! På macken hade en annan man kört fast så han hade fått hjälpa honom lös där. Till slut drog de iallafall iväg, de 3 ungdomarna, och kom inte hem igen förrän flera timmar senare. Oj, vad de haft skoj i 50 cm nysnö. 
Här hemma är 50 cm nysnö inte alls lika roligt. Nu finns det ingenstans att lägga mer snö. Och vi skulle verkligen behöva skotta alla uthustak. 
När vi givit upp kvällens skottning åkte vi till mataffären. Har aldrig varit där och det varit så tomt. Det var vi och ett par tjejer som köpte spadar. Ironiskt nog!

Nu har vi fredag och det har inte slutat snöa än. Fy bubblan! Kommer det någonsin att töa bort allt detta? Ska bli spännande att se när mitt första inlägg blir om vårblommor. I juli?

Kramsnö på er där ute

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan!

Vad kul att du vill lämna ett litet spår efter dig. Jag blir sprittande glad!
Har du ingen egen blogg så går det bra att välja anonymt.

Önskar dej en toppendag!

Kram Helen