söndag 6 april 2014

Trädgårdssöndag

Krokusar på rad i gräsmattan
Det känns märkligt att vi här uppe i norr redan så här tidigt har barmark. Kan kratta, rensa och göra fint i våra trädgårdar. Den här tiden förra året så hade vi ju massvis med snö. Inte för att jag klagar. Det känns bara overkligt. Idag ska köksrabatten få sej en storstädning. Hoppas hoppas att mina gula pioner mår bra därunder sitt lövtäcke.

I år är det första gången som mina krokusar i gräsmattan får blomma fritt. Jag planterade dem för många år sedan som en inramning till barnens fotbollsplan. Nu är det andra intressen som hägrar för grabbarna så de får äntligen sin chans att visa vad snygga de är.

Ha en skön söndag mina vänner.
5 kommentarer:

 1. Så herlig å være igang med hagen...og tidlig er det iår,noe vi alle er glade for:)
  Nydelige krokus i plenen:)
  Fin ny uke:))

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att kunna börja i trädgården så tidigt. Det är en månad tidigare för oss här i söder också. Kkul idé att rama in fotbollsplanen med krokus!

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har varit riktigt fint vissa år, medan andra år har de små liven trampats sönder innan de ens hunnit kommit upp ur gräsmattan.
   Scilla är inte så dumt det heller. Ska nog gå in på grannens tomt och tjuva några lökar ;-) Deras gräsmatta är som ett blått hav just nu så om det försvinner någon lök gör varken från eller till.

   Radera
 3. Jo visst har vi haft fint...men idag var det väl inte mysigt ute precis, eller hur....snön kom, men som tur är har den försvunnit.....april väder !!
  Jag har två krokusar på tomten, haha....man får vara glad över det lilla ;)).....må så gott!
  Bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch och fy för den här snön som kommit i natt. Men det är som du säger... aprilväder.

   Radera

Hejsan!

Vad kul att du vill lämna ett litet spår efter dig. Jag blir sprittande glad!
Har du ingen egen blogg så går det bra att välja anonymt.

Önskar dej en toppendag!

Kram Helen