måndag 21 april 2014

Underbart

Den här ledigheten var välbehövlig för vår trädgård. Så mycket som blivit lagt åt sidan har hunnits med denna härliga helg.

Att det ska vara så svårt att bara få upp en fågelholk. Den har legat där orörd i åratal. Men nu sitter den uppe och vi hoppas det flyttar in några trevliga hyresgäster.


Fiskdammen har äntligen fått sej en rejäl städning. Nytt grus och en storrensning bland växtligheten. De större fiskarna har fått flytta ut medan vi väntar på lite mer värme innan de mindre får hoppa i.

Poolen har fått sitt. "Hubert", vår blå poolskötare, har gjort ett snyggt jobb. 19,9 grader hann det bli innan kvällningen.

Jag har tvättat all trall så nu kan vi invänta byggvaruhusens fina vårerbjudanden på billig trallolja. Det här är vår absoluta favorit: terrassolja efter att ha provat oss fram genom åren.

Förra året inhandlade jag en vingbenved. Tror ni jag fick den i jorden? Nej, inte då. Men den har övervintrat fint i krukan och nu har den fått komma ner i rabatten.
Många av växterna i min nya "baby-kammare" har också klarat vintern. Där behöver jag städa upp lite mer och fylla på. Det finns alltid någon som behöver en eller annan växt som jag eller mamma har i våra trädgårdar.

Att uthuset fått ny färg kunde ni ju se i förra inlägget. Tänk vad lite färg gör mycket. Grannarna hade främmande på middag igårkväll och jag kan tänka mej att det var betydligt trevligare att titta in i vår vägg nu än tidigare. ;-)

Helgen har innehållit mycket av oro och glädje, men nu är den slut och vi har fått haft fasters-lilla-gull här hela dagen. Hur mysigt som helst. 

Önskar er alla en fortsatt toppenvecka.

1 kommentar:

  1. Ha nu en skön helg...det är du väl värd!
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera

Hejsan!

Vad kul att du vill lämna ett litet spår efter dig. Jag blir sprittande glad!
Har du ingen egen blogg så går det bra att välja anonymt.

Önskar dej en toppendag!

Kram Helen