måndag 19 maj 2014

Helgen i bilder

En ensamhelg är till enda och jag har hunnit med en hel del.

Konstrundan med mamma och syrran slutade med att vi hamnade ute i stugan vid havet. Stranden är städad och fin, veden är huggen och nu ska vi bara få dit lite matjord så att nya växter får flytta ut istället för alla träden vi lät fälla i höstas.

I min egen trädgård har det börjat spira så smått. Lök och ärtor syns redan. Det är i den första lådan som jag sådde i för några helger sedan. Nu har de övriga tre också fått sitt. Tro det eller ej, men i år har jag till och med lyckats få till en liten planteringskarta över vart jag satt vad. Otäckt vad fort man glömmer annars.

Under körsbärsträdet ser det ut som svenska flaggan med alla pärlhyacinter som blommar för fullt, med någon enstaka gul tulpan som sällskap.

I dammen har fiskarna haft fullt upp med sin vårlek så jag hoppas på fler yngel. Längs med kanten blommar kabbeleka och små syror.

Doften av nyklippt gräsmatta och nyoljat trädäck kändes ljuvlig när jag fick ta mitt premiärdopp i den 29,8 C poolen sent igår kväll.
Nu måtte det väl inte komma någon mer snö...

2 kommentarer:

 1. Nej någon mer snö får det inte komma för då deppar jag ihop helt! Nu vill vi ha sommar och sol! Våra fiskar har också börjat leka, det är så kul att sitta och titta på dem när de far runt:-)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som du har haft en skön helg....finfina bilder du bjuder på!
  Nä snö får det vara nog på hi hi, verkligen. Tack för din söta kommentar om ödehuset, får nog ringa Ernst :)
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera

Hejsan!

Vad kul att du vill lämna ett litet spår efter dig. Jag blir sprittande glad!
Har du ingen egen blogg så går det bra att välja anonymt.

Önskar dej en toppendag!

Kram Helen